søndag 9. februar 2014

Årsmøtereferat for Laget IL og Vel og kirkas venner

MANDAG 27. JANUAR 2014 PÅ LOKALET.

Fremmøtte: Ca 29

Det ble servert påsmurte rundstykker, kaffe og kake. Formann Kristian Martin ønsket velkommen.

SAK 1: Innkalling.
Godkjent

SAK 2: Valg av møteleder.
Kristian Martin Christensen

SAK 3: Valg av referent.
Ingeborg Johanne A. Gustavsen Krabbesund

SAK 4: Årsberetning fra formann.
Kristian Martin informerte om sammensetning av styret og årets valgkomite, før han gikk igjennom øvrige komiteer nedsatt av IL/Vel. I løpet av 2013 ble det avholdt totalt 13 styremøter. Det ble også gitt informasjon om ulike arrangementer og aktiviteter som var blitt avviklet i 2013, samt at han informerte om endringer og arbeid på bygg etter brannen og dugnader (f.eks toaletter på skolen, nytt tak på Lokalet).

Godkjent.

SAK 5: Årsberetning fra IL.
Svein Arild Stiansen fortalte om arbeid med utbedring av skiløyper, samt avvikling av to skidager. Det har også vært avholdt 2 akedager på Knabensjordet. I tillegg til dette har det vært arrangert andre fellesaktiviteter i form av kickboksing, barneidrett, fotball, dame- og fellestrim, turer, etc. Svein Arild opplyste også om at IL har mottatt støttet til merking av stier i nærområdet, og at det jobbes med å få til et nærmere samarbeid med Gjeving og Hope IL. Kort sagt har det vært et aktivt år med stor variasjon i aktiviteter.

Godkjent.

SAK 6: Årsberetning fra Kirkas venner.
Anne Klara Thorsen informerte om aktiviteter i kirka og om arbeid som er utført i kirka og på bårehus i løpet av året. I 2013 var det totalt 8 barn som ble døpt i kirka, og det har vært holdt gudstjeneste 1. gang i måneden. Det har også blitt kjøpt inn nye salmebøker med støtte fra innsamlede midler i bygda. Ole Jakob Modalsli går av som prest våren 2014 og Anne Klara ønsker at det skal holdes en avskjedsfest for ham i Laget kirke.

Jens Hagane gikk om aktiviteter i Laget bedehus, som blant annet bønnemøte 1. gang i mnd og høstbasaren. Bedehuset har vært i bruk i overkant av 30 anledninger i året som gikk.

SAK 7: Årsberetning fra kasserer.

Laget Vel:
Reidunn Kaddeberg gjennomgikk regnskap for 2013 og budsjett for 2014 for Laget Vel. Regnskapet er allerede underskrevet av revisorer. Det har vært store utgifter til strøm, dette må det nye styret følge med på, mens kontingent og leieinntekter har steget fra foregående år. Totalt har Velet et underskudd på 19.369,10,-. 

Budsjett er satt opp for å gå i null. Forventede utgifter til strøm er bl.a. satt opp. Ellers ingen større endringer fra i fjor.

Laget IL:
Reidunn gjennomgikk også regnskapet for IL for 2013 og budsjett for 2014. IL gikk akkurat klar av å måtte momsregistreres, grensen er ved 140.000,-. Dette bør vi prøve å unngå, ettersom det skaper et mer komplisert og arbeidskrevende regnskap. 240.000,- av 318.000,- fra forsikringen har blitt brukt til å bygge toaletter på skolen. Totalt må 2013 sies å ha vært et unntaksår med blant annet brannen, etc. På den positive siden har inntektene fra utleie økt, selv om byggene har vært ute av drift i 5. måneder i forbindelse med brannen.

Det er ingen store endringer i budsjettet fra i fjor, med unntak av kontingent og inntekt fra trening, samt økte vaskeutgifter i forbindelse med økt bruk av bygg.

Lånet er ikke lenger avdragsfritt, og det var stemning på møtet for å nå betale avdrag. Det gjenstår 100.000,- av lånet.

Regnskap og budsjett ble vedtatt.

Kontingent:
Forslag om å høyne følgende:

  • Familiekontingent til 400,-
  • Aktivt medlem 250,-
  • Støttemedlem 150,-
  • Barn 100,-

Forslaget ble vedtatt.


SAK 8: Informasjon om oppbygging av nytt idrettsbygg.
Harry Stiansen informerte om byggeprosessen gjennom året som gikk, og opplyste om at nybyggkomiteen har hatt 3 møter i 2013. Gjerstad Hus og Hyttebygg vant anbudet om å reise nybygget (1.7 -1.8 mill) og Harry har opprettet en grei kontakt med entreprenøren. IL ble imøtekommet i sine ønsker angående hvilken rørlegger og elektriker som skal benyttes under byggingen. Komiteen jobber nå med å søke midler til inventar. Harry gjorde også oppmerksom på at kaldtlageret må IL ta ansvar for selv på dugnad.

Deler av det nye bygget kommer på eiendommen til Anne Karine, og dette skaper problemer i forhold til utbetaling av tippemidler. Anne Karine har derfor bestemt seg for å gi dette området til IL, med forbehold om at IL ordner selve formalitetene med tinglysning og oppmåling.

SAK 9: Informasjon om byggefelt.
Kai Hagane informerte og holdt fremvisning. Byggefeltkomiteen består nå av Kristian Martin, John Færsnes og Kai. Kai tok opp flere problemstillinger som: Hvilke utfordringer er det ved å bygge hus i Laget? Hva kan komiteen bidra med? Hvilke planer har de fremover? Kai la frem forslag til ulike mulige tomteområder i Laget, hvor Sagåsen 1 er det feltet som er kommet lengst i prosessen. Her ønsker Børre å selge tomter, og flere har meldt sin interesse  for å bygge, samt at kostnadene for vei frem til første tomt vil være overkommelige. Komiteen ønsker tips om folk som kan være interesserte i å bygge Laget og de ønsker å lage en presentasjon av byggemuligheter i bygda. Det kom forslag om å kontakte lokalavisene. Kristian Martin har vært i kontakt med PK Lunden angående muligheten for å legge ut båtplasser og han har sagt seg positiv.

SAK 10: Valg av nytt styre.
Valgkomiteen har bestått av Ingeborg Marie Hagane, Ole Songe og Solfird

Komiteen møtte på litt problemer i forbindelse med å skaffe ny leder, men forøvrig har de fleste vært positive til å sitte styre.

Det nye styret er som følger:

  • Leder                Harry Stiansen                               1 år
  • Nestleder         Svein Arild Stiansen                      1 år 
  • Kasserer          Reidunn Kaddeberg                      1 år
  • Sekretær          Ingeborg J. A. G. Krabbesund     1 år
  • Styremedlem   Lars Bernhard   Pedersen            1 år
  • Styremedlem   Kai Hagane                                    2 år
  • Styremedlem   Lise Besserudhagen                     2 år
  • Styremedlem   Anne Klara Thorsen                       2 år
  • Ungdomsrepr. Emilie Voie Aabel                          2 år
  • Vararepr.         Anette Sunde                                  2 år
  • Vararepr.         Synnøve Thorsen                            2 år

Revisorer          Kjell Inge Dyngvold   
                           Frank Gustavsen

SAK 11: Eventuelt.
Turløyper - Er det noe nytt i forbindelse med tilskudd til merking? Svein svarte. Det ble søkt med innsendt kart med påtegnede stier. Det må settes ned en prosjektgruppe for å fullføre merkingen. Det er faste krav til hvordan merkene skal utformes. Det kom forslag om at vi bør rådføre oss med Gjeving IL og høre litt om deres erfaringer.

Lysløypa - Hva med lystider, er det noe å spare på lysregulering? Hva med hunder i løypa, skal det være tillatt?

Oppmerksomhet - Bør Anne Karine bør få en oppmerksomhet for å gi eiendom til IL? Frank har også lagt ned mye arbeid med lysløypa, og Arvid gjør en flott innsats.

Fiber - Det som gjenstår nå er arbeidet med å få fiber til Dokkenes. Harry har stått på for å passe på at TelAg leverer som avtalt.

Vannavtale - Kristian Martin informerte. Vannavtalen har medført mye arbeid, spesielt for Harry og KM etter brannen og frysing av vann i fjor. Styret ønsker i utgangspunktet med de det leveres til. Spørsmål som ble tatt opp var: Hvor mye ansvar tilfaller egentlig styret ifølge kontraktene? Vannavtalen legger ekstra press og ansvar på de som sitter i styret. Man må prøve å finne ut mer presist hvilket ansvar avtalen pålegger styret. Det bør holde møte med leietakere for å komme i en dialog.


Laget 29. januar 2014
Ingeborg J. A. Gustavsen Krabbesund
Referent

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar