mandag 17. mai 2021

17.mai i Laget 2021

Det ble også i år en verdig 17-mai markering i Laget, selv om covid-19 også i år satt en stopper for den tradisjonelle festen med tog og barneleker.

Markeringen begynte med 17. Mai gudstjeneste i Laget kirke 12:00. Starten ble «Ja vi elsker» sammen med resten av Norge. I prekenen minnet Robert oss på at vårt demokrati ikke er en selvfølge. Det mange i verden i dag som ikke har den friheten vi har, og vår frihet har generasjoner før oss kjempet fram.

Gudstjenesten ble avsluttet med Hans’ flotte variasjoner over «Alle fugler små de er», og det var både «gjøk og sisik» i orgelet.


Etter kirke tok folk (på sikker avstand med sin kohort) plass for minnetalen for de falne. I talen minnet Frank oss om handelsflåtens bidrag under andre verdenskrig. Den finansierte Norges krigsinnsats. Det være seg regjering og kongehus i London, og hjemmefronten hjemme i Norge. Men innsatsen kostet dem dyrt. En av ti kom aldri hjem, og mange av de som kom hjem var merket for livet.

Selv om det heller ikke i år ble noe 17.Mai tog med Gråtass i front, så tok Gråtass en runde i bygda med 17. Mai musikk for å hilse til de som var langs veien. Og jammen fikk i Gråtass etter hvert en liten hale av andre kjøretøy.

Gratulerer med dagen!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar